Traumespor I - Efteruddannelse 5 x 3 dage
/ i København (Mitrasalen)
Datoer - hold 5 2023
Samling 1: 2. - 4.november 2023
Samling 2: 1. - 3. februar 2024
Samling 3: 11. - 13. april 2024
Samling 4: 30. maj - 1. juni 2024
Samling 5: 22. - 24. august 2024
Hold 6 starter sandsynligvis op vinter 2024/2025 - datoer kommer
Samling 1:
Samling 2:
Samling 3:
Samling 4:
Samling 5:
Med kroppen som navigation og terapeuten som sporfinder. En 15 dages (5 x 3 dage) efteruddannelse om krop og traumer - for fagpersoner. Målgruppen er fagpersoner med en aktiv faglig praksis.
En kropsorienteret tilnærming til at arbejde med traumer, med en helhedsopmærksomhed. Det præfrontale / kognitive med ord/sprog og forståelse og det limbiske system med relation og følelsesudvikling er vigtige dele af processen og arbejdet. Kroppen er grund-navigationen, både at lade den bevæge og lytte og sanse-se, samt tilbyde bevægelser og kropsbevidsthed i relevant dosering og med det autonome nervesystems "Tolerancevinduet" som et af sprogene for personens kapacitet. I det kropslige landkort er kroppens sansning, udtryk, gæster, impulser, fuldendte og ufuldendte bevægelser base for udforskning og kan skabe veje ud og veje ind i sammenhæng igen.
Du vil som terapeut/fagperson inviteres til at lære og arbejde med regulering, stabilisering, integreringskapacitet, det autonome nervesystem, fuldendelse af bevægelser, lære at sidde i åben-opdagelse, lære at "se-sanse" de små bevægelser og de større og kunne møde det som sker, guide som terapeut, med et overskueligt landkort og værktøjskasse, og stadig med en ikke-vidende holdning. Med udforskeren i sig, som terapeut. Alvor er der altid, i møde med mennesker som har oplevet traumer, enkeltstående og ovre tid og som grundlæggende prægning fra barns alder. Leg er også velkommen, vi vil også gå ind på de primære emotioner (instinkter) vi alle har, her er leg, søgen / nysgerrighed og omsorg, aggression, seksualitet, frygt, angst noget af de dybere lag vi vil lære mere om, og undersøge på egen krop, i et doseret tempo og indlæringsrum.
Kroppen er her, beskuende som tilstandschef, hvor der kan i hele eller dele af kroppen være lukket, låst, kollapset, dissocieret, smertefuld og også sansende, værende, aktivt, rolig, impulsfyldt, meningsbærende og bevægende. Kroppen som egen intelligens og delintelligens, implicit og eksplicit. Kroppen med og i organisk-kontinuerlig samspil med helheden/hele personen. Her, med et traumeperspektiv, hvor overvældelse er sket, trussel er sket, trusselsresponser har været i gang / er i gang, hvordan forstå og agere i møde med mennesker som har oplevet og oplever dette.
Terapeuten/dig inviteres til at finde sin signatur, bruge det man kan og implementere dette i sit virke, som det virker naturlig, for den enkelte. Terapeuten træner på at være sammen med højenergi-tilstande og lav-energi tilstande, være i egen regulering, også når andre systemer går og er i lås, frys, mani e.l. Terapeuten inviteres til at være levende, tryg, engageret i sit terapeutiske virke - at kunne være vital med det dybt alvorlige, eksistens-liv-død niveau på lige linje med leg og nuværende virkelighed.
Her inkluderes relevant, aktuel teoretisk viden, med psykoedukative modeller og fokus på praktisk anvendelse i din terapeutiske praksis. Undervisningen er erfarings- og oplevelsesbaseret, med samtidige relevante modeller og landkort.
Hvad er traumer, bade enkeltstående og længerevarende, komplekse og relationelle. Hvad er traumets spor, hvordan se disse spor, og få øje for kreative spor og andre spor hos mennesket, og hvordan navigere mellem disse spor, følge dem og nogle gange dreje på relevante tidspunkt.
Hvad er kroppen, hvordan forstå kropslige responser og udtryk, hvordan arbejde med de bevægelser og reaktioner som ses og opleves, hvordan anvende doserede interventioner med kropsopmærksomhed, hvordan invitere bevægelser og lade bevægelser ske - som en del af hvad kroppen og vores autonome selv, er i gang med og vil forhandle. Vi vil berøre tolerancevinduet, den neuroaffektive psykoterapi og kompas-landkort, fasebehandling, ressourceorienterede kropsøvelser og arbejde med dissociation/strukturelle dele i flere faconer.
Vi vil også komme ind på hvad som kan styrke terapeutens tilstedeværelse og evne til opmærksomhed, grounding, centrering i møde med mennesker med traumatiske oplevelser. Herunder tre-punkts-opmærksomhed.
Introduktionskursus er anbefalet og påkrævet, om ikke man har andre lignende grundlæggende indlæringer.
Underviser; Espen Andli, Kropspsykoterapeut og fysioterapeut, med mangeårig klinisk praksis og undervisning i fagfeltet. Han holder for tiden kurser og efteruddanningsforløb i Danmark og Norge. Han har undervist psykoterapeuter, psykoterapeutstuderende, fysioterapeuter og andre, holdt forelæsninger til konferencer og årsmøder og initiator på diverse bevægelses-/ fordybningsforløb gennem årene. Han er uddannet i en buket af kropslige og anden tilnærming og kombinerer teoriudviklingslivet med klinisk praksis og undervisning. Han giver individuel supervision og holder også supervisionsgrupper. For mere info, se hans hjemmeside herunder.
(Espen laver også bevægelsesforløb; "Instinkt og Hjerte - Room for the Dancer" - som er et mere selvudviklingsforløb for alle, her undersøges Panksepp´s primære emotioner (Instinkter) med bevægelse og bottom-up og hjerte-perspektiv. Hold 4 er i gang p.t.)
Målgruppe: Psykologer, fysioterapeuter/psykomotorikere, psykomotoriske terapeuter, bevægelsesterapeuter og psykoterapeuter og andre relevante faggrupper.
HOLD 5:
Samlinger; Torsdag - lørdag, kl. 09.30-16 alle dage.
Pris: Dkr. 3.400,- pr. samling. Tilsammen Dkr.17.000,-
(3.200,- pr samling og tilsammen Dkr. 16.000,- ved indbetaling / tilmelding 8 uger forinden opstart).
Kursafgiften inkluderer enkel servering; nødder, kaffe /the.
Tider: 09.30-16 alle dage.
Sted: Klinik Mitra, 2.sal, 1903 Frederiksberg/København, DK.
Kursusleder: Espen Andli
Deltakerantal: 10-15 personer.
Tilmelding sker ved indbetaling af kursusafgift til reg.nr: 5028, kontonr: 1213426 (jyske bank) ved Espen Andli. Merk indbetaling “Traumespor Holdnavn”. Ved afbestilling 45 dage før, refunderes kursusafgift minus administrasjonsgebyr 900,-. Ved afbestilling efter denne dato betales forløbet i sin helhed. Venligst send mail til Espen for at sikre tilmeldingen og pladsen, hvor du skriver hvilket kursus du melder deg til og et telefonnummer (ift praktisk i de dage).
Introduktionsaften d. 4. oktober 2023, eller skriv til Espen for dato og detaljer.
Lidt om indhold for de fem samlingerne (vil uddybes og fordybes) - samt datoer for samlingerne herunder:
Samling 1:
Introduktion til traumer og krop. Stabilisering / fasebehandling, fase 1. Neuroaffektiv kompas - autonome niveau. Tolerancevinduet. Terapeuten som vidende, og med en god verktøjskasse, og som sporfinder, hvordan finde spor, tegn, kropslige anelser og bevægelser, hvordan møde dem adekvat, nysgerrigt, som tegn på menneskelig liv, form og intention - timing, dosering og nærvær (dette vil følges op gennem alle samlingerne). Terapitræning (man øver på egen krop, eget tema, Terapeut-Klient-Observatør)
Samling 2:
- Stabilisering / fasebehandling, fase 1 forts. Neuroaffektiv kompas - limbisk niveau. Arbejde med "dele"/dissociationsmodel - og hvordan arbejde med stabilisering ift dette perspektiv. Symptomer som udtryk for noget. Porges Polyvagal teori. Kropsterapeutiske færdigheder; Kropsopmærksomhed, heraf grounding og centrering. Samt tre-punktsopmærksomhed. Terapitræning.
Samling 3:
- Arbejde med terapeutiske teknikker, tidslinje. Fasebehandling, fase 2. Neuroaffektive kompas - prefrontal. Hukommelse og traumer. Forts. trepunktsopmærksomhed, afgrænsning og konkret kontakt med andre, polaritet. Terapitræning.
Samling 4:
- Arbejde med terapeutiske teknikker, fase 2 forts. Neuroaffektiv kompas - integration, arbejde lodret. Forts. Trepunktsopmærksomhed, bl.a. bevægelighed og rytme. Terapitræning.
Samling 5:
Fase 3 fasebehandling - nyorientering, hvad nu, efter forandring, valg, beslutningsret, integritet. Spiritualitet (har også været berørt tidligere i samlingerne, her lidt mere dybde, traditioner, eksistentialismen, og transpersonlige erfaringer, døden bl.a.). Terapitræning.
Porges, Panksepp, Siegel, van der Kolk, Schore, Ogden, Damasio, Levine, Bentzen, Hart og van der Hart vil informere undervisningen og blive nævnt og behandlet undervejs, som gode relevante teori- og modeludviklere og en del af dem er fortsat praktikere. Andre stikord:
For mere information og tilmelding til forløbet, eller introduktionskurser, nyhedsbrev eller ønske om individuel supervision/gruppe, kontakt Espen, og se mere her; www.espenandli.com
Facebookside: Traumespor
Tak. E.
****************************************************************************
Tidligere hold / Traumespor 1;
2022/2023 - Hold 4 Traumespor 1 (15 dg)
2022 - Hold 3 Traumespor 1 (15 dg)
2021 - Hold 2 Traumespor 1 (15 dg)
2020 - Hold 1 Traumespor 1 (15 dg)
Samling 1: 2. - 4.november 2023
Samling 2: 1. - 3. februar 2024
Samling 3: 11. - 13. april 2024
Samling 4: 30. maj - 1. juni 2024
Samling 5: 22. - 24. august 2024
Hold 6 starter sandsynligvis op vinter 2024/2025 - datoer kommer
Samling 1:
Samling 2:
Samling 3:
Samling 4:
Samling 5:
Med kroppen som navigation og terapeuten som sporfinder. En 15 dages (5 x 3 dage) efteruddannelse om krop og traumer - for fagpersoner. Målgruppen er fagpersoner med en aktiv faglig praksis.
En kropsorienteret tilnærming til at arbejde med traumer, med en helhedsopmærksomhed. Det præfrontale / kognitive med ord/sprog og forståelse og det limbiske system med relation og følelsesudvikling er vigtige dele af processen og arbejdet. Kroppen er grund-navigationen, både at lade den bevæge og lytte og sanse-se, samt tilbyde bevægelser og kropsbevidsthed i relevant dosering og med det autonome nervesystems "Tolerancevinduet" som et af sprogene for personens kapacitet. I det kropslige landkort er kroppens sansning, udtryk, gæster, impulser, fuldendte og ufuldendte bevægelser base for udforskning og kan skabe veje ud og veje ind i sammenhæng igen.
Du vil som terapeut/fagperson inviteres til at lære og arbejde med regulering, stabilisering, integreringskapacitet, det autonome nervesystem, fuldendelse af bevægelser, lære at sidde i åben-opdagelse, lære at "se-sanse" de små bevægelser og de større og kunne møde det som sker, guide som terapeut, med et overskueligt landkort og værktøjskasse, og stadig med en ikke-vidende holdning. Med udforskeren i sig, som terapeut. Alvor er der altid, i møde med mennesker som har oplevet traumer, enkeltstående og ovre tid og som grundlæggende prægning fra barns alder. Leg er også velkommen, vi vil også gå ind på de primære emotioner (instinkter) vi alle har, her er leg, søgen / nysgerrighed og omsorg, aggression, seksualitet, frygt, angst noget af de dybere lag vi vil lære mere om, og undersøge på egen krop, i et doseret tempo og indlæringsrum.
Kroppen er her, beskuende som tilstandschef, hvor der kan i hele eller dele af kroppen være lukket, låst, kollapset, dissocieret, smertefuld og også sansende, værende, aktivt, rolig, impulsfyldt, meningsbærende og bevægende. Kroppen som egen intelligens og delintelligens, implicit og eksplicit. Kroppen med og i organisk-kontinuerlig samspil med helheden/hele personen. Her, med et traumeperspektiv, hvor overvældelse er sket, trussel er sket, trusselsresponser har været i gang / er i gang, hvordan forstå og agere i møde med mennesker som har oplevet og oplever dette.
Terapeuten/dig inviteres til at finde sin signatur, bruge det man kan og implementere dette i sit virke, som det virker naturlig, for den enkelte. Terapeuten træner på at være sammen med højenergi-tilstande og lav-energi tilstande, være i egen regulering, også når andre systemer går og er i lås, frys, mani e.l. Terapeuten inviteres til at være levende, tryg, engageret i sit terapeutiske virke - at kunne være vital med det dybt alvorlige, eksistens-liv-død niveau på lige linje med leg og nuværende virkelighed.
Her inkluderes relevant, aktuel teoretisk viden, med psykoedukative modeller og fokus på praktisk anvendelse i din terapeutiske praksis. Undervisningen er erfarings- og oplevelsesbaseret, med samtidige relevante modeller og landkort.
Hvad er traumer, bade enkeltstående og længerevarende, komplekse og relationelle. Hvad er traumets spor, hvordan se disse spor, og få øje for kreative spor og andre spor hos mennesket, og hvordan navigere mellem disse spor, følge dem og nogle gange dreje på relevante tidspunkt.
Hvad er kroppen, hvordan forstå kropslige responser og udtryk, hvordan arbejde med de bevægelser og reaktioner som ses og opleves, hvordan anvende doserede interventioner med kropsopmærksomhed, hvordan invitere bevægelser og lade bevægelser ske - som en del af hvad kroppen og vores autonome selv, er i gang med og vil forhandle. Vi vil berøre tolerancevinduet, den neuroaffektive psykoterapi og kompas-landkort, fasebehandling, ressourceorienterede kropsøvelser og arbejde med dissociation/strukturelle dele i flere faconer.
Vi vil også komme ind på hvad som kan styrke terapeutens tilstedeværelse og evne til opmærksomhed, grounding, centrering i møde med mennesker med traumatiske oplevelser. Herunder tre-punkts-opmærksomhed.
Introduktionskursus er anbefalet og påkrævet, om ikke man har andre lignende grundlæggende indlæringer.
Underviser; Espen Andli, Kropspsykoterapeut og fysioterapeut, med mangeårig klinisk praksis og undervisning i fagfeltet. Han holder for tiden kurser og efteruddanningsforløb i Danmark og Norge. Han har undervist psykoterapeuter, psykoterapeutstuderende, fysioterapeuter og andre, holdt forelæsninger til konferencer og årsmøder og initiator på diverse bevægelses-/ fordybningsforløb gennem årene. Han er uddannet i en buket af kropslige og anden tilnærming og kombinerer teoriudviklingslivet med klinisk praksis og undervisning. Han giver individuel supervision og holder også supervisionsgrupper. For mere info, se hans hjemmeside herunder.
(Espen laver også bevægelsesforløb; "Instinkt og Hjerte - Room for the Dancer" - som er et mere selvudviklingsforløb for alle, her undersøges Panksepp´s primære emotioner (Instinkter) med bevægelse og bottom-up og hjerte-perspektiv. Hold 4 er i gang p.t.)
Målgruppe: Psykologer, fysioterapeuter/psykomotorikere, psykomotoriske terapeuter, bevægelsesterapeuter og psykoterapeuter og andre relevante faggrupper.
HOLD 5:
Samlinger; Torsdag - lørdag, kl. 09.30-16 alle dage.
Pris: Dkr. 3.400,- pr. samling. Tilsammen Dkr.17.000,-
(3.200,- pr samling og tilsammen Dkr. 16.000,- ved indbetaling / tilmelding 8 uger forinden opstart).
Kursafgiften inkluderer enkel servering; nødder, kaffe /the.
Tider: 09.30-16 alle dage.
Sted: Klinik Mitra, 2.sal, 1903 Frederiksberg/København, DK.
Kursusleder: Espen Andli
Deltakerantal: 10-15 personer.
Tilmelding sker ved indbetaling af kursusafgift til reg.nr: 5028, kontonr: 1213426 (jyske bank) ved Espen Andli. Merk indbetaling “Traumespor Holdnavn”. Ved afbestilling 45 dage før, refunderes kursusafgift minus administrasjonsgebyr 900,-. Ved afbestilling efter denne dato betales forløbet i sin helhed. Venligst send mail til Espen for at sikre tilmeldingen og pladsen, hvor du skriver hvilket kursus du melder deg til og et telefonnummer (ift praktisk i de dage).
Introduktionsaften d. 4. oktober 2023, eller skriv til Espen for dato og detaljer.
Lidt om indhold for de fem samlingerne (vil uddybes og fordybes) - samt datoer for samlingerne herunder:
Samling 1:
Introduktion til traumer og krop. Stabilisering / fasebehandling, fase 1. Neuroaffektiv kompas - autonome niveau. Tolerancevinduet. Terapeuten som vidende, og med en god verktøjskasse, og som sporfinder, hvordan finde spor, tegn, kropslige anelser og bevægelser, hvordan møde dem adekvat, nysgerrigt, som tegn på menneskelig liv, form og intention - timing, dosering og nærvær (dette vil følges op gennem alle samlingerne). Terapitræning (man øver på egen krop, eget tema, Terapeut-Klient-Observatør)
Samling 2:
- Stabilisering / fasebehandling, fase 1 forts. Neuroaffektiv kompas - limbisk niveau. Arbejde med "dele"/dissociationsmodel - og hvordan arbejde med stabilisering ift dette perspektiv. Symptomer som udtryk for noget. Porges Polyvagal teori. Kropsterapeutiske færdigheder; Kropsopmærksomhed, heraf grounding og centrering. Samt tre-punktsopmærksomhed. Terapitræning.
Samling 3:
- Arbejde med terapeutiske teknikker, tidslinje. Fasebehandling, fase 2. Neuroaffektive kompas - prefrontal. Hukommelse og traumer. Forts. trepunktsopmærksomhed, afgrænsning og konkret kontakt med andre, polaritet. Terapitræning.
Samling 4:
- Arbejde med terapeutiske teknikker, fase 2 forts. Neuroaffektiv kompas - integration, arbejde lodret. Forts. Trepunktsopmærksomhed, bl.a. bevægelighed og rytme. Terapitræning.
Samling 5:
Fase 3 fasebehandling - nyorientering, hvad nu, efter forandring, valg, beslutningsret, integritet. Spiritualitet (har også været berørt tidligere i samlingerne, her lidt mere dybde, traditioner, eksistentialismen, og transpersonlige erfaringer, døden bl.a.). Terapitræning.
Porges, Panksepp, Siegel, van der Kolk, Schore, Ogden, Damasio, Levine, Bentzen, Hart og van der Hart vil informere undervisningen og blive nævnt og behandlet undervejs, som gode relevante teori- og modeludviklere og en del af dem er fortsat praktikere. Andre stikord:
For mere information og tilmelding til forløbet, eller introduktionskurser, nyhedsbrev eller ønske om individuel supervision/gruppe, kontakt Espen, og se mere her; www.espenandli.com
Facebookside: Traumespor
Tak. E.
****************************************************************************
Tidligere hold / Traumespor 1;
2022/2023 - Hold 4 Traumespor 1 (15 dg)
2022 - Hold 3 Traumespor 1 (15 dg)
2021 - Hold 2 Traumespor 1 (15 dg)
2020 - Hold 1 Traumespor 1 (15 dg)